Hát hat …

Legutóbb a rendezvény támogatóinak köszöntem meg a segítségüket, most pedig had soroljam fel azokat, akik jelenlétükkel segítették a Gurulófesztivál lebonyolítását.

Zsolti és Viki a pocaklakóval minket is megleptek a héliumos lufikkal nem csak benneteket. Zsolti jóvoltából kaptunk megint szép rajtszámokat, a motorokra is ő csinálta a matricákat.

Edina, Rita, Fruzsi és Adrián megint rengeteg gyermekarcot festettek ki. Edi nyolc után végzett.

Csuti bácsi megint mindenkit megetetett, idén csilis babbal. Széles Zoli sajnos keresztbe szervezett, nem tudott személyesen jelen lenni, de elhozta a szörpautomatát és a finom kolbászok megsütése Rofusz Janira maradt, aki megállta a helyét. A tüzet végig Szabolcs éltette, a tálalásban Péter és Dia segített, akik jövőre már utcabeliek lesznek. (Annyira megtetszett nekik a Gurulófesztivál, hogy ideköltöznek :) ) Pisti ismét a saját készítésű mobil kemencéjében sütött langallót nekünk.

Az időmérő csapara fontos munka hárult, 800 időeredményt kellett pontosan feljegyezniük, remekül teljesítettek, köszönet Gerinek és csapatának: Viktóriának, a két Nikolettnek, Zolinak és Balázsnak!

A Regisztráció leboynolítását idén Lotti nyerte meg, kitartóan fogadták az internetes és helyszínin nevezőket. Ugyan a helyszíni nevezések számát ötvenben szoktuk maximálni, de nem volt szíve senkit sem elküldeni. A végén már kézre rajzolt rajtszámok alapján indultak a versenyzők, 317 rajtszámot osztott ki a csapat: Máté, Ági, Anna, Lóci és Nándi.

Az eredmények gépre vitele is minden évben komoly kihívás, hat óra tíz perckor még indultak versenyzők hétkor pedig eredményt hirdettünk. Köszönet Jocinak, Daninak, Katának, Mártusnak, Gerinek, Lottinak és Petinek.

A Kincskeresést idén is Lobi vezényelte, Csuti indította a túrát és Ica zárta jégkrémmel. Ha nehéz volt a feladvány akkor Edire és rám kell neheztelni, mi tűztük ki az útvonalat és bonyolítottuk a térképet.

Új színfolt volt az Pitypang óvoda kézműves foglalkozása, a gyerekek és az óvónők is jól érezték magukat. Köszönet Ildikó néninek és csapatának: Kriszti, Zsuzsa, Edina, Magdi, Éva, Viki, Marcsi, Ildikó, Bea és Bianka néninek.

Köszönet Erikának, hogy ismét sok száz fotót készített, amit reményeim szerint hamarosan meg tudok osztani. Köszönet Ricsinek és Nikinek akik szintén fotókat és filmet készítettek a gurulásról.

Külön köszönet a szervezők gyerekeinek, akiknek kevesebb jutott a szüleikből, de jól bírták, sőt segítettek. Juli és Bia hosszú órákon keresztül pakolták az ajándékokat és szórólapokat a táskákba. Sokat segített Olivér, Bendi, Matyi.

A sátor állításban segített Dezső, Karesz, Zsolti, Sanyi, Joci, Zoli valamint Zselyke és Zsoma. Külön köszönet Csabinak a sátor és a padok szállításáért. Erikának és Csabinak szintén köszönet a logisztikáért.

A fesztivál hivatalos nagyszülei Ica, Kati néni és Jóska bácsi voltak.

Attila igazoltan volt távol a rendezvénytől egy 250 kilométeres biciklitúrát vállalt be, együtt gurult velünk. Lányi Dorka és Hanna segítettek helyette.

Köszönjük a sátrat a Thorigné-Fouillard – Győrújbarát Baráti Társaságnak.

Köszönjük Rolandnak az orvosi felügyeletet, szerencsére nem volt rá szükség.

Köszönjük a rendőröknek a jelenlétet, a lehetőséget, hogy a gyerekek felülhettek a motorra.

Köszönjük Juhászné Árpási Irma polgármesternek és a Győrújbaráti Önkormányzatnak a segítséget, a támogatást és az ajándékokat .

Köszönjük minden lakónak, aki  segített tisztítani az utat, rendet rakni, díszíteni. Köszönjük azoknak akik kínálták a versenyzőket, szervezőket.

Haton túl

Le szoktunk ülni a Fesztivál után egy kicsit lazulni. Egy új segítőnk a fesztivál sikerességének a titkáról kérdezett. Nehéz kitalálni, hogy mitől működik a Gurulófesztivál. Talán attól, hogy amit önzetlenül, szívből adnak az szintén szívből jövő örömöt vált ki. Vagy az, hogy minden ingyen van.

Eddig ugyan hallgattak (mert ugye a bárányok hallgatnak), de most elbúcsúzna Birka és Madár is és visszavonulnak a Madárhangra.

“Szívből kérni, szívből kapni és szívből továbbadni. Szívből jövő örömöt látni. Jó volt itt a háttérben Veletek, sziasztok!” – Birka

“Az embereket figyelve azt látom, hogy a versenyre épülő nyugati társadalmakban, már az egész kicsi gyermekkortól fogva olyan játékokkal nevelitek utódaitokat, amik a versenyre, a mások legyőzése feletti örömre építenek. Ezzel nincs is baj, hiszen itt ez a fennmaradás, a “siker” záloga. A törzsi csoportok ellenben az egymástól való kölcsönös függőségen alapulnak. Itt a gyermekek játéka is inkább a közös örömön alapszik, mint a versenyen. Bár a Gurulófesztivál is egy verseny, ahol a legjobbakat díjazzák, de azt láttam, hogy sokszor a szülőnek fontosabb, hogy a gyermek jól teljesítsen, mint magának a versenyzőnek. Őt még a gurulás öröme mozgatja. Ember, gondolkodj el ezen egy kicsit! Én mindenkinek gratulálok!” – Madár (bocsássatok meg neki, ő ilyen okoskodó ;) )

Hála és köszönet!

Szeli Zalán
főszervező

 

2 hozzászólás - Hát hat …

 • Halász Attila

  Hát Zalán! Köszi a kölykeim nevében. És nagyon bírom Birka és madár stílusát!

 • Asbóth Szabina

  Sziasztok!
  Mi Nagyon jól éreztük magunkat!
  A legjobb ami tetszett Nekünk az a Kincskeresés!
  Mi kocsival érkeztünk Győrújbarátra,csak a kislányomnak hoztunk kerékpárt!
  Igy ezt a Túrát 1,5 óra alatt teljesitettük gyalog!(amit élveztünk!) :)
  Mindent Köszönünk szépen!Puszi Nektek:
  DÉMONISTÁK :) :) :)
  Luca,Szabina és Dávid