Mi ez?

Lábbal hajtható kismotoros és kerékpáros fesztivál, vagyis Gurulófesztivál

Gurulás 4

Gurulás 4

Máris megmagyarázom. Bárkinek mondtam, hogy mit készülünk szervezni, visszakérdezett: Mit? Azért, mert ennek az izének nincs rendes neve. Nálunk csak motornak hívják és mindenki tudja, hogy nulla a köbcenti és a gyerek játékáról van szó. A szakirodalom szerint ez a lábbal hajtható kismotor, legalábbis az interneten így nevezik az áruházak. Szóval egyszerűsítettünk: Gurulófesztivál.

Így írtam az első, 2008-as rendezvény honlapján, gondoltam most is jó lesz.

Ismét, már negyedszer

2008-ban, aki nem mulasztotta el a rendezvényt az egy rendkívüli élménnyel lett gazdagabb, legalábbis így hallottam és látszik is rendezvényen készült felvételeken, majd 2009-ben javítva a hibákon, megpróbáltunk egy még jobb fesztivált összehozni.
A 2010-es indulók (és szüleik) a fanatikus hősök. Végig, szakadó esőben tartottak ki.

Rajtszámvadászat

a 2010-es "nagy" eső

a 2010-es "nagy" eső

Idén is minden nevező saját maga választhat ki a rajtszámot, érkezési sorrendben. Vadászd le a szerencseszámodat mielőbb!

Hírlevél

Van egy hírlevél szolgáltatásunk is, amiből folyamatosan értesülhetsz a rendezvény híreiről, változásokról, csak add meg a jobb oldali sávon az e-mail címed. Küldünk egy levelet erre a címre, hogy megerősítsed feliratkozási szándékodat. Ez után az oldalunkra felkerülő hírek tartalmát te is megkapod (pár levélről lehet szó maximum, nem fogjuk túlzásba vinni). Ugyanilyen egyszerűen le is iratkozhatsz a hírlevélről. De elég ha nevezel, ott is van lehetőség a hírlevélre feliratkozni.

Mi lesz máshogy?

Halász Attila 2009-ben egy remek kerékpáros ügyességi pályát állított össze. 2010-re mást talált ki, de az eső miatt akkor az elmaradt. Most megpróbáljuk ismét: egy kerékpáros Baráti Guruló Túrát szervez a falunkban sok megállóval és érdekességgel, érdemes lesz a nagyobb bicajosoknak egy kis időre kimozdulni a fesztivál területéről és vele tartani a kerékpáros időmérő után. Szóval egy kicsit túlnyúlunk a “Komlóság” határain és kiterjesztjük a fesztivált Győrújbarát többi részére is :) .

Mi nem lesz máshogy?

Tavaly is elfogyott Viki összes muffinja

Tavaly is elfogyott Viki összes muffinja

Szóval, ismét lezárjuk pár órára a Komlóhát utcát, lesöprünk róla minden kavicsot és gurulás! Egyesével indulhatnak a kicsik, a szülők futva kísérhetik őket. Ez az  “Időmérő”. Először a bicajosok mennek felfele, majd a motorosok gurulnak lefele.

Az ott lakók kiállnak és kínálnak: szörpöt, pogit, sütit. Csuti bácsi idén is főz. Most sem kell otthon vacsorázni: grillkolbász, leves, pizza vagy palacsinta jutni fog.

Megint lehet pónin lovagolni.Szeretnénk készíteni idén is mindenkiről fotót és feltenni a galériába.

Lesz össznépi, tömeges gurulás, amikor egyszerre zúg fel a száz motor.
Idén is rendezünk felnőtt futamot! Ülj motorra te is, vagy készítsél egy bármilyen guruló eszközt, engedd szabadjára a fantáziád!

Lehet aszfaltrajzolni, kézműveskedni, meg még csomó mindent csinálni, amit még e percben nem találtunk ki, de majd a programok közé felkerül.

Szeretnénk idén is korosztályonkét díjat adni az első három helyezettnek, valamint minden indulónak kedveskedni valami ajándékkal.

Idén 252 az előnevezési keret és maximum 300 gyereket várunk, úgyhogy igyekezz nevezni! (Ennyit bírunk maximum, sütivel, üdítővel, anyagiakkal, türelemmel.)

Fontos, hogy mindenki gondoskodjon a megfelelő védőfelszerelésről, ne felejtsétek otthon a bukósisakot, könyök- és térdvédőket!

Konkrétan?

2009 - össznépi gurulás

2009 - össznépi gurulás

Kicsit konkrétabban: 2011. szeptember 10-én 14:00-tól 17:30-ig Győrújbaráton a Komlóhát utcában startol az időmérő. Persze ne gondoljon senki vérremenő harcra, a lényeg, hogy a gyerekek jól érezzék magukat (és a szülők jól szórakozzanak). A részletes programot a program menüpontban nézd meg.

Kinek?

Indulhat bárki, lehet baráti és nem baráti, fiú és nem fiú, kicsi és nem kicsi.  Aki indulni akar, annak nevezni kell. Erre azért van szükség mert tudni szeretnénk, hogy hány emberre számítsunk, valamint így tudunk mindenkinek névre szóló rajtszámot készíteni. Az előnevezés ingyenes, a helyszíni nevezés pénzbe kerül, de lehetséges korlátozott számban. Nevezéshez menj a nevezés menüpontba.

Ki csinálja?

A rendezvényt a Falubarát Győrújbarát Egyesület koordinálja és szervezi. Rengeteget ad bele a Komlóhát utca, a Koleszterin Dűlő lakosai és még sokan mások, köszönjük.